Eksjö kommun.

Eksjö har en av Sveriges bäst bevarade trästäder, med arkitektur och minnen från mer än fyra sekler och i kommunens östra del ”ända till Mariannelund” finner man arvet efter inspelningarna av Astrid Lindgrens filmer om Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Kommunen har cirka 17 800 invånare och ligger mitt på Småländska Höglandet.

En positiv tillväxt och hållbar utveckling sker i samverkan mellan stad och landsbygd, som skapar goda förutsättningar för en ökad attraktionskraft av hela kommunen. Landsbygdsutvecklingen blomstrar tack vare ett starkt föreningsliv och engagerade eldsjälar som skapat framgångsrika projekt och evenemang, såsom Filmbyn Småland, TUFF landsbygd, Eksjö matgata, Odlingsakademin, Förtur – framgångsrik medflyttarservice och Eksjö stadsfest för att nämna några.

En särskild satsning när det gäller landsbygdsutveckling sker genom den ekonomiska föreningen Emilkraften i Mariannelund. Föreningen ägs av sex föreningar och Eksjö kommun och har i uppdrag att arbeta med landsbygdsutveckling, turism och medborgarservice.

Lilla Gubben
Lilla Gubben
Print Friendly, PDF & Email