2. Entreprenörer förr och nu i sann Gnosjöanda.

Gnosjöandan är välkänd över hela landet och under den här resan får vi veta mer om den. På Hylténs Industrimuseum i Gnosjö får vi lära känna historien om entreprenören Johan Edvard Hyltén, men vi får också träffa några av dagens och framtidens entreprenörer. Under den här resan kommer vi också få se konkreta exempel på satsningar som finansierats av Leader Västra Småland.

Resans innehåll:

Vi besöker Hylténs Industrimuseum i Gnosjö, som består av J E Hylténs Metallvarufabrik och där tiden stått stilla i 80 år. Här drevs verksamhet mellan 1874 och 1974. Hylténs Metallvarufabrik har haft stor betydelse för industrin i Gnosjö och Gnosjöandan.
Vi får vara med om en guidad tur och höra om Johan Edvard Hyltén som var en sann entreprenör. På Hylténs får vi se ”Hylténsträdet” vars grenar visar hur det ursprungliga företaget, J E Hylténs Metallvarufabrik, gett upphov till en mängd nya företag.

Vi får träffa David Jonsson som är vd på EV Charge Partner, ett Gnosjöföretag som har hittat sin nisch inom elbilsbranschen. De arbetar med service och support av laddstationer för elfordon och är i en spännande framtidsbransch.

Innan vi lämnar Hylténs Industrimuseum äter vi lunch.

https://vastrasmaland.se/sv/gnosjo/hyltens-industrimuseum/

https://www.evchargepartner.se/sv-SE

Resan går sedan vidare österut och i Hillerstorp får vi träffa representanter från samhällsföreningen. De berättar hur de aktivt jobbar med att utveckla samhället och öka attraktiviteten i ett nära samarbete med företagen på orten och med Gnosjö kommun. Listan på vad de gjort är lång och innehåller allt från att utveckla hamnområdet, bygga cykelvägar, en pir och nu senast en lekplats. Säkert har de nya planer på gång.

www.hillerstorpare.se

På vägen tillbaka mot Jönköping blir det eftermiddagsfika på Flatens Camping.

https://flatenbadetscamping.se/

Print Friendly, PDF & Email