Första dagen genomförd i solsken.

Fredagen den 18 maj började med strålande väder i Örnsköldsvik, och det gick inte att missta sig på att Hela Sverige ska leva och Landsbygdsriksdagen var på plats i staden.

Tina Nygårds, kanslist och ekonom på Hela Sverige ska leva, stod i receptionen och hjälpte till att registrera alla deltagare och se till att de kände sig som hemma.

Fredagen startade tidigt för alla som valt att åka på inspirationsresa. Bussarna stod i en lång rad i solskenet utanför Fjällräven Center och väntade på att fyllas med förväntansfulla passagerare. I Mellansel (bilden) väntade vackra vyer och mycket inspiration till lärande om integration, gemenskap och en stor blandning av verksamheter som skapar inkludering i bygden.

På Fjällräven Center pågick soundcheck och koll att allt fungerade på scenen hela dagen. Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard och poeten Lo Lindström, som uppträder på söndag, trivdes i varandras sällskap.

En spännande ”toalettkupp” (som media döpte den till) skedde också under fredagen. #ungapålandsbygden stod bakom tilltaget. Vad handlade det om? Läs här

Print Friendly, PDF & Email