Gnosjö kommun.

Tänk dig ett Silicon Valley där det går att ta kaffepausen i en susande granskog innan det är dags för ett digitalt möte med Shanghai. Där man känner varandra, peppar varandra, har familjeföretagandet i sitt DNA och där barnen får lära sig driva företag redan i skolan. Föreställ dig en småländsk avkrok där absolut ingenting är omöjligt – där har du oss.

Gnosjö är centralorten i en region med sex orter som ligger inbäddade i den småländska skogen. Lugnt och avsides men med en anda som dagligen kopplar ihop oss med världen. En anda som präglas av arbetsamhet, entreprenörskap och hjälpsamhet och som skapar ringar på vatten långt bort från våra etthundraelva skogssjöar.

Förutom många vackra sjöar finns här fyrahundrafemtio kilometer storslagen natur – en del av den finns i nationalparken Store Mosse. Vi har också företag som är duktiga på allting outdoor och företag som har daglig kontakt med resten av världen. Vad gäller resten av världen brukar vi som bor här säga att man aldrig är längre än två meter från en produkt tillverkad i Gnosjö.

Print Friendly, PDF & Email