16. Halvdagstur till Visingsö, Vätterns pärla.

På denna halvdagsresa besöker vi Visingsö, ön i Vättern där entreprenörsandan blomstrar. Visingsörådet utsågs av Hela Sverige ska leva Jönköpings län till årets lokala grupp år 2021.

Resans innehåll:

Denna resa startar lite senare än de andra, klockan 10.00. Vi tar bussen genom fantastiska Äppeldalen medan vi smakar äpplen och njuter av den fantastiska utsikten. När vi rullar in i Gränna kör vi på kullerstensgator ner till hamnen där vi går ombord på färjan till Visingsö.

På ön kan vi välja mellan flera transportalternativ – antingen får du låna en cykel eller så åker du med Remmalaget, hästvagnen som är typiskt för Visingsö. Ni som väljer denna resa på Landsbygdsriksdagen kommer bli kontaktade innan resan för att få välja cykel eller Remmalag.

Vi äter vår lunch på Solbacken, en KRAV-certifierad restaurang som lägger stor vikt vid råvarornas ursprung och som bland annat serverar KRAV-märkt potatis, nötkött och rökt fisk från Bengtsgården på Visingsö.

https://restaurang-solbacken.se

Efter lunch tar vi en kort promenad för att besöka Wisingsborgs trädgård. Trädgården drivs av mor och dotter Ann-Sofie och Emma, som berättar om sin verksamhet. Vi njuter också av hemlagad fika och kaffe här innan vi tar färjan tillbaka till Gränna.

https://www.wisingsborgstradgard.se/about

Från Gränna tar vi samma buss tillbaka till Jönköping.

Print Friendly, PDF & Email