1. En resa utmed den gamla riksvägen Nissastigen.

Nissastigen är en gammal genomfartsled som historiskt har haft stor betydelse, och som fortfarande är en viktig handelsväg. Vi åker en bit på vägen till den södra delen av Gislaveds kommun, där vi möter fyra intressanta entreprenörer och ett lokalt utvecklingsbolag. Under den här resan kommer vi också få se konkreta exempel på satsningar som finansierats av Leader Västra Småland.

Resans innehåll:

För att nå vårt första mål på den här resan krävs en relativt lång transportsträcka. Men det är väl värt den tiden! Vi tar oss nästan längst söderut i länet och får under tiden lyssna till spännande berättelser om de orter vi passerar.

Det första stoppet blir i Smålandsstenar där vi kommer till Smålandsstenar hotell och utbildningscenter. Där träffar vi medarbetare från hotellet som berättar om hur det är att driva hotell och utbildningscenter i en mindre ort och hur effekterna från coronapandemin påverkat verksamheten.

https://smalandsstenarhotell.se/

Vi beger oss därefter till Skeppshult där vi träffar Jonas Andersson, vd på Skeppshultcykeln, som berättar om den välkända cykeln som rullat sedan 1911 och tillverkas i Skeppshult.

https://www.skeppshult.se/sv/

Efter besöket åker vi norrut mot Hestra och det är dags för lunch som vi äter på restaurang Höganloft på Isaberg Mountain Resort. Isaberg har på några år utvecklat verksamheten från att fokusera på vinteraktiviteter till att numera erbjuda äventyrslystna gäster ett stort utbud av aktiviteter år om. Louise Söderlund är vd och berättar för oss hur hon tillsammans med sin personal utvecklat verksamheten som lockar många besökare och har stor betydelse för hela regionen.

https://www.isaberg.com

Resans sista stopp görs i Öreryd där vi träffar representanter för utvecklingsbolaget ”Toppen av Gislaveds kommun”. De har under många år arbetat målmedvetet för att stärka landsbygden och de berättar för oss om vad de har åstadkommit. Vi får också träffa Anneli som driver och ständigt utvecklar sin ridskola på den lilla orten.

http://www.toppnet.se/

Print Friendly, PDF & Email