5. Serie-entreprenörer skapar mervärde.

På den här resan får vi se hur driftiga entreprenörer skapar ekonomisk trygghet genom samarbeten och utveckling. Hur man kan använda och nyttja möjligheterna på den plats man bor på, får vi flera exempel på under den här resan.

Resans innehåll:

Vi startar dagen med ett besök på Kivarps gårdsmejeri. Fikat är förstås förlagd hit, deras ostkaka är en besöksanledning i sig. Men på Kivarp har de flera ben att stå på – och kombinerar gårdsmejeriet med ett välbesökt gårdscafe och snickeri där de säljer egendesignade orangerier. De har även startat upp en verksamhet där de utför diverse praktiska jobb.

Resan går vidare till Långshults gård, där ägarna också kombinerar flera verksamheter.  Gården tillverkar bland annat sin egen biogas för både uppvärmning och drivmedel till sina fordon. Granne är Söderlunds ekologiska grönsaker och mellan de båda gårdarna finns ett nära samarbete. Bland annat samarbetar gårdarna kring ett framgångsrikt integrationsarbete.

Lunchen äter vi på Lustfyllt, en ombyggd ladugård med en av länets vackraste utsikter. Insidan är också något alldeles extra, maten likaså. https://www.lustfylltihabo.se

Efter lunchen åker vi mot Habo kyrka som med sitt speciella utseende är värd ett besök. Här bjuds vi på en guidad tur innan vi rullar vidare mot ännu en ladugård, Hagårds lagård, som är av en annorlunda sort. Deras slogan är ”mer äventyr åt folket” och de erbjuder alltifrån höghöjdsbana till paintball. Här är verkligen ett fint exempel på hur en familj har använt sin gamla släktgård på ett helt nytt sätt.  De ser möjligheterna i det befintliga och använder, exempelvis, de 150 år gamla tallarna som bas för höghöjdsbanan. Här får vi också inta vår eftermiddagsfika.

https://hagardslagard.se

Print Friendly, PDF & Email