Tranås kommun.

Med målsättningen att bli 25 000 invånare 2040 är Tranås en kommun som utvecklas och växer. Vad är det då som lockar 19 000 personer att bo i Tranås? När vi ställer frågan till Tranåsbor får vi en skön samling svar, som visserligen varierar med de tillfrågades ålder och livssituation, men som ändå bottnar i en gemensam nämnare: Närhet.

Närheten till varandra, till kulturen, till naturen och sjön Sommen. Men också till jobbet och – ja faktiskt – storstaden. Tack vare våra goda kommunikationer så når du Linköping och Jönköping och deras flygplatser på under timmen och med X2000 är du snart i Stockholm eller Malmö. Hur som helst tycks känslan av närhet vara Tranås stora dragningskraft.

Med attraktiva boendemiljöer kan vi erbjuda byggklara tomter i sjönära läge med närhet till blåbärsskog, båtplats och golfbana. Eller vad sägs om en egen hästgård i naturskön miljö? I Tranås finns det stor valfrihet i boendet. Här finns hus till salu, lägenheter att hyra, bostadsrätter att köpa och lediga tomter i attraktiva lägen, såväl på landsbygden som i stan.

Medan många andra kommuner i vår storlek domineras av ett fåtal arbetsgivare, har Tranås flera jämnstarka aktörer i många olika branscher. Det geografiska läget med två universitetsstäder inom pendlingsavstånd bidrar dessutom till att vidga vår arbetsmarknad. Just nu bygger vi ett supermodernt coworking-space mitt i stan för att ge möjlighet till kreativ arbetsmiljö och mötesplatser.

Tranås kommun

Print Friendly, PDF & Email