Värnamo kommun.

Värnamo ligger i västra Småland och är nära både stadens puls och landsbygdens lugn. Vi är kommunen med både Gnosjöanda och laganda. Vår rika möbel- och designhistoria och starka entreprenörskap känns igen oavsett var i Värnamo du är. Vi har ett föreningsliv som håller liv i vår kultur, hälsa och idrott. Och självklart har vi skogen och friluftslivet precis runt hörnet!

Värnamo stad är centralort i kommunen. Här bor nästan 20 000 av kommunens drygt 34 500 invånare. Här lever du stadsliv samtidigt som du har alla fördelar som en småstad har med korta avstånd, nära relationer och naturen inpå knuten.

I Värnamo kommun finns 16 orter på landsbygden. Både samhällen med knappt 100 invånare och tätorter med 1500 personer. Oavsett var du är så har varje plats nära till service för alla steg i livet, nöjen och avkoppling. Sedan sex år tillbaka driver vi vårt arbete med landsbygdsdialog framgångsrikt. Vi är den mänskliga tillväxtkommunen, här vill vi att människan sätts i fokus, just där den befinner sig i livet.

Värnamo kommun
Värnamo kommun
Print Friendly, PDF & Email