Vetlanda kommun.

I Vetlanda kommun finns både hjärterum och stjärterum. Till ytan är vi nämligen störst i vårt län. Här finns milsvida skogar, kullar och dalar. Med drygt 27 500 invånare i kommunen och strax under 14 000 inne i Vetlanda är vi en landsbygdskommun i ordets rätta bemärkelse.

Här finns en rik och unik geologi med bland annat Sveriges första guldgruva. Guldkornen i kommunen är många. Vartannat år håller vi en landsbygdsvecka i september med syftet att lyfta landsbygden och människor som bor och verkar där. Varje år genomförs också landsbygdsinvesteringar, där invånarna på landsbygden kan lämna in förslag på investeringar som ska göra deras närmiljö bättre. Två saker vi fokuserar extra på inom landsbygdsutveckling är gröna näringar och våra natur- och kulturmiljöer.

Vetlanda är en företagsam och föreningstät kommun med stark verkstads- och tillverkningsindustri. I kommunen finns också över 220 föreningar. Med andra ord finns garanterat något för dig, din partner, era barn och mor- och farföräldrar. Oavsett om ni är hembygdsentusiaster, motionärer, elitidrottare eller frimärkssamlare. Vi snackar en kommun med rik historia och ett idrottsliv från den bredaste bredd till den absoluta toppen.

Vetlanda Kleva gruva
Vetlanda Kleva gruva
Print Friendly, PDF & Email