15 april 2024

”Du kommer få fantastiska dagar i Sörmland”

Hej Sigrid Larsson (till höger på bild), du är projektledare för Landsbygdsriksdagen 2024.

Hur är läget inför Landsbygdsriksdagen 2024 som äger rum 24-26 maj maj?
– Det är inte en lugn stund, så precis som det ska vara. Vi stänger anmälan den 22 april så än finns tid att anmäla sig!

Vad kan en besökare på Landsbygdsriksdagen 2024 förvänta sig?
– Mycket! Inspirerande temaresor, sörmländsk mat och dryck, fantastiska föreläsare, innehållsrika seminarier, musik och poesi, festligheter, fördjupningar inför EU-valet och såklart massor av möten och samtal. Framåtblick!

Hur skiljer sig årets Landsbygdsriksdag från tidigare?
– Detta är min tredje landsbygdsriksdag, så jag är junior i sammanhanget jämfört med många andra, men det är min andra som projektledare. Det som skiljer sig att är att varje län sätter sin egen prägel på Landsbygdsriksdagen. Denna kommer att kännas som Sörmland – en kreativ mix! Men det är också ett allvarligt tonläge i omvärlden vilket ger avtryck i programmet där bland annat frågor om krisberedskap och klimatomställning tar mer plats än tidigare.

Vad ser du själv fram emot lite extra?
– Det finns mycket i programmet som är spännande men allra mest ser jag nog fram mot att höra sorlet från alla deltagare när de utbyter idéer, erfarenheter, utmaningar och glädje!

Vad vill du säga till den som ännu inte bestämt sig för att delta?
– Du kommer att få fantastiska dagar i Sörmland! En blandning av inspiration, möten med likasinnade, nya insikter och fördjupning. Självklart också god mat och riktigt bra underhållning. Du kommer inte att ångra dig!

Aktuellt
25 maj 2024
”Det är av yttersta vikt att landsbygderna får den uppmärksamhet och de resurser som krävs för att hela Sverige ska kunna blomstra.”
25 maj 2024
”Paying time” till norra Norrland?
25 maj 2024
Smaka på Sörmland.