17 mars 2024

Fantastisk underhållning på Landsbygdsriksdagen.

Det blir ett fullkomligt fantastiskt program på Landsbygdsriksdagen i Sörmland den 24-26 maj. Underhållning av hög klass med stjärnor från värdlänet Sörmland.

Fredrik Lindström

Vi är mycket glada att kunna presentera Fredrik Lindström som vår konferencier för fredagskvällens invigning och moderator för lördagens program på landsbygdsriksdagen. Han kommer också bjuda på ett smakprov ur sin kommande turné senare i år med en föreställning om svenska dialekter. ”Stora dialektshowen” som hämtar material från dialekterna på de orter som man besöker och söker svar på frågor som varför dialekter finns och varför de låter som de låter. Fredrik Lindström är född och uppvuxen i Eskilstuna och en genuin sörmlänning.

Plura och Carla Jonsson från Eldkvarn

Plura Jonsson – en legend och ikon inom svenskt musikliv, inte minst som frontfigur i rockbandet Eldkvarn under ett halvsekel – spelar tillsammans med brodern och trogne vapendragaren Carla Jonsson på invigningen fredagen 24 maj på Nyköpings hus.

Ur Eldkvarns låtskatt kommer det väljas och vrakabland hits, egna favoriter och en och annan oslipad diamant.

Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien. Carla Jonsson är yngre bror till Plura och medgrundare till Eldkvarn, där han är spelar gitarr och regelbundet bidrar med låtar (exempelvis ”Kungsholmskopplet” och ”Susan”) till bandet. Carla har även medverkat i matlagningsprogrammet ”Pluras kök” i TV3, där Carla var ständig sidekick till Plura och dessutom spelade gitarr till matlagningen. Plura är sedan länge bosatt utanför Hälleforsnäs, mitt i den sörmländska myllan.

Flen VärdsOrkester

Sörmland är, tack och lov, befolkat av människor som kommer från världens alla hörn. Våra nya invånare kommer till oss med väskan full av erfarenhet. En del sjunger eller är musiker, dansare eller teatermänniskor. En världsorkester ger oss möjligheten att träffas och vi kommer att förstå varandra utan att, nödvändigtvis, prata samma språk.

FlenVärldsOrkester är en samklang av nyanlända, flyktingar som har bott i Sverige i 20 år, svenskar, unga och mindre unga människor.

Vi är också övertygade om värdet av att ha många olika nationer representerade (i orkestern just nu finns medlemmar från Sudan, Libanon, Sverige, Italien, Chile, Syrien, Algeriet, Finland och Albanien).

Ett lyckat integrations/musik projekt fungerar dock bara om man sätter ribban högt och FlenVärldsOrkester bjuder absolut på en musikalisk resa av hög kvalitet!

Kentkören från Eskilstuna

Är en trestämmig kör, öppen för alla och som namnet antyder sjunger man bara låtar av bandet Kent. Resan började februari 2019 som en kurs i Studiefrämjandets regi, och efter två terminer i januari 2020 beslutade man sig för att bilda en egen förening. Körledare är Jennie Sparén.

Historien om Kent tar sin början i Eskilstuna 1990 och knappt tio år senare är de ett av Sveriges mest uppskattade och mest inflytelserika rockband. 2016 meddelar bandet att de kommer att lägga av, de ger sig ut på en omfattande avskedsturné i Norden, från Kiruna i norr till Malmö i söder, där man även besöker Norge, Finland och Danmark. Sagan om Kent avslutas på Tele2 Arena i Stockholm 17 december. Det blir den största arenaturné Kent gjort på många år. Biljetterna säljer slut på nolltid. Kentkören kommer att bjuda på några av med mest älskade Kent-lårarna genom tiderna. Läs mer om Kent här. 

Aktuellt
15 april 2024
”Du kommer få fantastiska dagar i Sörmland”
15 april 2024
Mot en ny landsbygdspolitik.
15 april 2024
Maxad utställning.