15 april 2024

Landsbygdsriksdagen visar vägen för lokal mat.

Fler än 5 000 måltider med mat kommer att serveras på Landsbygdsriksdagen 2024. Och allt kommer direkt från Sörmland. Unikt, och med en tydlig smak av framtiden.

Här kommer en hälsning från de två sörmländska kockarna Jonas Hammar och Maria Printz  som fått det både välsmakande och utmanande uppdraget att laga maten till samtliga tre dagar.

Hej!
Så här lyder beställningen vi fick av Hela Sverige ska leva: Se till att all mat och dryck som serveras under landsbygdsriksdagen inte bara är god, vacker och hållbart producerad utan också har sitt ursprung i Sörmland, och nu menar vi ALLT!

Sällan har det varit lättare att tacka JA till ett uppdrag och någon gång under hösten 2023 satte vi igång att bit för bit följa den GRÖNA TRÅDEN runt i landskapet på jakt efter det bästa vi har att bjuda på, det vi är allra mest stolta över.

Vad kan vara mer naturligt än att servera lokal mat i säsong när hela landet samlas för att samtala om landsbygden, där det mesta maten produceras.

Sörmlands Matklusters 165 företag är ett veritabelt skafferi med måltidens alla beståndsdelar, det är ren lyx att ha så stor matfamilj att kontakta.

Och med sådan glädje vi får svar när vi ringer! Alla vill vara med, alla vill bidra och alla vill att NI, kära lantisar från hela landet ska få känna hur just Sörmland smakar!

Under era tre dagar i vårt landskap kommer ni får smaka mat och dryck från bagerier, bryggerier, charkuterier, mejerier, grönsaksodlingar, sjöar, skogar, destillerier, kvarnar, musterier, kafferosterier, växthus. Ni kommer få smak på framtidens gästabudstallrik, hamna på picknick, få kaffe med dopp, lyxig bankettmiddag, uppleva en helt egen Korv & Brödfestival, smaka nydesignade drinkar OCH kunna köpa med er Sörmländsk mathantverk hem.

Fler detaljer tänker vi inte ge er, utan hoppas bara att ni kommer hungriga och nyfikna på hur Sörmland smakar i slutet på maj!

PS. Sa vi att vi skapat flera Sörmländska dryckespaket? Detta är HELT UNIKT, så missa inte att ni måste förboka dessa! DS.

Varmt välkomna! Nu drar vi ut och plockar nässlor!

Jonas och Maria

Några av de 165 företag som ingår i Sörmlands Matkluster. Också på fredagens inspirationsresor kan du förvänta dig god mat. Har du tur väljer du resan där det ingår lunch hos den välkända kocken Tommy Myllymäki.

Läs mer om Sörmlands Matkluster här!

Aktuellt
25 maj 2024
”Det är av yttersta vikt att landsbygderna får den uppmärksamhet och de resurser som krävs för att hela Sverige ska kunna blomstra.”
25 maj 2024
”Paying time” till norra Norrland?
25 maj 2024
Smaka på Sörmland.