27 maj 2024

Tack till alla matleverantörer.

Landsbygdsriksdagen blev en stor succé, maten var en del av den succén. Under fyra dagar serverades över 7000 måltider på sörmländska råvaror. Jonas Hammar och Maria Printz har haft den övergripande samordningen för maten. Ett fantastisk jobb som ännu en gång verkligen visar viket fantastiskt matlän Sörmland är.

Stort tack till ALLA inblandade… 

Bild från banketten där 700 personer fick avnjuta en trerätters måltid på sörmländska råvaror. 

Leverantörer under Landsbygdsriksdagens mat/måltider

Nyköpingshus Restaurang-invigning, mingeltallrik

Nils Oscar Bryggeri – öl

Bryggeri Stör – öl

Möllys bryggeri – öl

Blacksta Vingård – vin

Pomologik – cider, iscider, must

Spirit By Me – dryckesdesign

Högtorps Gård – dryckesdesign

Lasätters Gård – mousserande fläderdryck

Smakgården – äppelmust, gin

Solmyra Smakfullt – äppelmust

Solkant kafferosteri – kaffe

Gårdshuset Selaön – korvmakare, senap, ciderättika

Frankly Foods – korvmakare

Mälarchark – korvmakare

Vår Lokal – vegetariskt kök-Steksmet

Järna Bageri – fika samt kuvertbröd

Kulturmat – fika

Hellmanska Gården – fika samt sörmländsk P-mat

Saltå Kvarn – bröd

Lisen Sundgren – nässlor-Bordsdekor

Högtorps Gård – nässlor,Granskottsolja, Tjärsirap, Ramslökskapris, Mocktail

Grå Björkviksägg

Julita Rapsolja

Ösvreta – smör,yoghurt, mjölk, gråärtor, grädde

Köttbutiken Millert & Dahlén – lufttorkad grisnacke

Gustav Öhman/Johanna Reeder – ramslök, ramslökssalt, ramslöksolja

Anders Loberg – gös, mälarlöjrom

Mats Bernerstål – gös

Solmyra Smakfullt/Bosse Flodin – rabarber

Oasen på Åsen – sparris-örter-körvel

BirgittasTrädgård – skottsallad, nässlor

Fridens Trädgård – grönsaker

Peterslund – skottsallad, piplök

Nibble trädgård –  grönsaker

Warbro Kvarn/Hidden in Grains – bulgur av korn

Vrena Grönt – färskpotatis

Sörbro Gård – getost

Kämpenberg Creative Kitchen – Sörmländsk tempeh

By Ranch – camelinafrön

Hanne Uddling – bipollen

Stavtorp – honungsburkar

Ulrikas Smakeri – specialbakverk

Gnesta Hantverksbageri-småkakor

Nyköpingsstrand Restaurangskola – lunchkasse-kökselever-serveringselever

Ändebols gård – tomater

Vrena Vilt

Västergårdspressen

Bondens Nära Nyköping-grönsaker

Patrik Arneke – kock

Tobias Andersson – kock

Maria Björklund – kock

Lisen Hellmans – kock

Mikael Eriksson – kock

Henrik Flink – kock

Peter Andersson – kock

Emil Grönlund – kock

Ivar Schölin – kock

Lillemor Eriksson –  kock

Sebastian Taknelid-Krogkonsult, samordning servering

Jonas Hammar – övergripande samordning

Maria Printz – övergripande samordning

Agneta Gustavsson – alltiallo

Läs mer om producenterna på: https://matkluster.se/

 

Aktuellt
7 juni 2024
EU:s betydelse för Sveriges landsbygder
26 maj 2024
Landsbygdsriksdagen 2026 till Västerbotten!
26 maj 2024
Landsbygdsbarometern en larmrapport.