Årets tema: Balans mellan stad och land i en ny tid.

Landsbygdsriksdagen ska genomföras och det är Hela Sverige ska levas länsavdelning i Sörmland som står som värdar.

– Välkomna till Sörmland och Nyköping för att se framtidens landsbygd där entreprenörer och föreningar redan har tagit tydliga kliv in i framtiden. Dessutom växer våra landsbygder mer än centralorterna i Sörmland vilket vi är mycket glada för, säger Peter Eklund från Hela Sverige ska leva Sörmland.

Den 23 maj smygstartar vi evenemanget med organisationens årsmöte vid Sörmlands museum. Många av våra partners och deltagare anländer också redan på torsdag för att ha egna nätverksträffar innan Landsbygdsriksdagen inleds för fullt på fredagen.

Fredagen den 24 maj bjuds deltagarna på 20 intressanta temaresor med över 100 olika besöksmål, till alla regionens kommuner för att se lokal utveckling i hela länet. På fredag kväll invigs Landsbygdsriksdagen formellt vid Nyköpingshus med mingel och festligheter.

Den 25 maj inleder med intressanta talare som sätter fokus på hur samhällsutvecklingen påverkar våra landsbygder och ger inspiration till hur vi kan utveckla våra landsbygder. Vi håller även ett trettiotal spännande seminarier med intressanta exempel på lokal utveckling. Lördagen avslutar vi med den sedvanliga bankettmiddagen.

Söndag förmiddag den 26 maj ägnar vi till samtal och det stundande EU-valet. Vi avslutar Landsbygdsriksdagen med en god, närproducerad lunch innan vi återvänder hemåt med nya tankar, idéer och möten i bagaget.

Under lördagen och söndagen kommer deltagarna också ha möjlighet att mingla och nätverka bland våra utställare. Utställare och deltagare får möjlighet att hitta nya samtal vid fika och mellan de olika programpunkterna i plenum.

Under hela evenemanget bjuds deltagarna på bra sörmländsk mat. Vi har för första gången i landsbygdsriksdagens historia ambitionen att all mat som serveras skall komma från det besökande länet. I Sörmland kommer det att kvalitetssäkras genom att kockar från bland annat Sörmlands matkluster ansvarar för detta.

Landsbygdsriksdagen 2024.

Monter med SLU:s logotyp

Bli samarbetspartner.

Håll utkik på hemsidan och i våra sociala medier för en påminnelse när det närmar sig för LBRD 2026!

Anmälan är stängd.

Håll utkik i våra sociala medier för en påminnelse när det närmar sig för anmälan till LBRD 2026!

Terese Bengard gör ett hjärta med händerna

Se höjdpunkter från tidigare år.

Poddar, paneldebatter, intervjuer… I vårt stora arkiv finns mängder av kunskap samlad från tidigare års Landsbygdsriksdagar.