Årets tema: Balans mellan stad och land i en ny tid.

Nästa Landsbygdsriksdag ska genomföras 2024 och det blir Hela Sverige ska levas länsavdelning i Sörmland som står som värdar.

– Välkomna till Sörmland och Nyköping för att se framtidens landsbygd där entreprenörer och föreningar redan har tagit tydliga kliv in i framtiden. Dessutom växer våra landsbygder mer än centralorterna i Sörmland vilket vi är mycket glada för, säger Peter Eklund från Hela Sverige ska leva Sörmland.

Den 23 maj smygstartar vi evenemanget med organisationens årsmöte vid Sörmlands museum. Många av våra partners och deltagare anländer också redan på torsdag för att ha egna nätverksträffar innan Landsbygdsriksdagen inleds för fullt på fredagen.

Fredagen den 24 maj bjuds deltagarna på 20 intressanta temaresor med över 100 olika besöksmål, till alla regionens kommuner för att se lokal utveckling i hela länet. På fredag kväll invigs Landsbygdsriksdagen formellt vid en intressant plats i Nyköping med mingel och festligheter.

Den 25 maj inleder med intressanta talare som sätter fokus på hur samhällsutvecklingen påverkar våra landsbygder och ger inspiration till hur vi kan utveckla våra landsbygder. Vi håller även ett trettiotal spännande seminarier med intressanta exempel på lokal utveckling. Eftermiddagen ägnar vi åt att lyssna på ett politiskt samtal på nationell nivå med partiledarna om landsbygds- och regionalpolitik. Lördagen avslutar vi med den sedvanliga bankettmiddagen.

Söndag förmiddag den 26 maj ägnar vi åt bra samtal mellan personer med starka åsikter. Vi avslutar Landsbygdsriksdagen med en god, närproducerad lunch innan vi återvänder hemåt med nya tankar, idéer och möten i bagaget.

Under lördagen och söndagen kommer deltagarna också ha möjlighet att mingla och nätverka bland våra utställare. Utställare och deltagare får möjlighet att hitta nya samtal vid fika och mellan de olika programpunkterna i plenum.

Under hela evenemanget bjuds deltagarna på bra sörmländsk mat. Vi har för första gången i landsbygdsriksdagens historia ambitionen att all mat som serveras skall komma från det besökande länet. I Sörmland kommer det att kvalitetssäkras genom att kockar från bland annat Sörmlands matkluster ansvarar för detta.

Landsbygdsriksdagen 2024.

Monter med SLU:s logotyp

Bli samarbetspartner.

Vill ditt företag eller organisation synas i samband med Landsbygdsriksdagen 2024? Som partner kan ni vara med och arrangera ett seminarium, ställa upp en monter, synas i vår programtidning – eller något helt annat.

Anmäl dig.

Programmet presenteras i januari 2024 och det först då det är möjligt att anmäla sig. Håll utkik i våra sociala medier för en påminnelse när det närmar sig!

Terese Bengard gör ett hjärta med händerna

Se höjdpunkter från tidigare år.

Poddar, paneldebatter, intervjuer… I vårt stora arkiv finns mängder av kunskap samlad från tidigare års Landsbygdsriksdagar.