Seminarium

3F. Utmana den urbana normen och putsa dina geografiska glasögon för balans mellan land och stad.

Välkommen till en Landsbygdsverkstad där vi utmanar den urbana normen!

Begreppet urban norm används för att förstå hur platser och de människor som bor och verkar på platserna, betraktas och värderas olika. Det kan till exempel hjälpa oss att förklara varför det finns ett starkt tryck på unga att flytta till större städer för att betraktas som ambitiösa och framgångsrika.

Unga landsbyggare i Halland gör skillnad genom att arbeta för attitydförändring, framtidstro och nya bilder av livet i landsbygder. Projektet jobbar med att stärka ungas entreprenörskap och att skapa förutsättningar för ungas delaktighet i utvecklingen av sin hembygd. I Landsbygdsverkstaden diskuterar och reflekterar vi tillsammans kring hur kan vi kan bidra till att utmana den urbana normen genom att lyfta fram fler bilder och berättelser om landsbygder. Tillväxtverkets samlade metodstöd för livskraftiga landsbygder ligger till grund för Landsbygdsverkstaden. Kom och putsa dina geografiska glasögon tillsammans med oss!

Kategori: Livskraftiga landsbygder

30 maj 2026
 • 15:45 - 16:45
 • Lokal: Kampsport
 • Talare/Moderator:

  Evelina Selander, Tillväxtverket, Carin Persson, Tillväxtverket
 • Medverkande:

  Maria Wångsell, projektledare för Unga landsbyggare och Ung landsbyggare/entreprenör, Elvira Lund, LRF Ungdomen Halland, vinnare av årets unga landsbyggare kategori Eldsjäl 2023
 • Längd:

  01:00 tim
 • Arrangör:

  Tillväxtverket i samverkan med Unga landsbyggare i Halland