Inspirationsresa

13. Sörmlands framtid – Ungas förutsättningar och engagemang.

Vi fördjupar oss i en rad olika perspektiv som rör ungdomars engagemang och möjlighet till meningsfull fritid. Allt ifrån lokala initiativ till udda idrottsgrenar, till medlemsrekrytering och landsbygdsperspektivet. Hur hittar man och engagerar volontärer? Vi kommer också presentera våra utmaningar som vi sedan biter tag i genom en workshop. Är du nyfiken på EPA-kulturen? Kom och var med på ett riktigt EPA-häng!  
 
Tillsammans med Slaughter Sisters ska vi hitta din hemliga identitet. Vill du låta ungdomar leda aktiviteter i din förening? Vi har ett “grymt praktiskt styrdokument” till dig för just detta. Ingen kan allt, men alla kan något. Vi workshoppar tillsammans för att hitta goda idéer hos alla resenärer.

Besöksmål under dagen…

Ung Kraft

Föreningen Ung Kraft har i över 25 år engagerat unga i Nyköping att skapa aktiviteter, projekt och arrangemang för unga i en drogfri miljö. Föreningen arbetar med öppen verksamhet, grupper och projekt och samtliga aktiviteter drivs av unga med stöd av teamet på Ung Kraft. Vår huvudsakliga målgrupp är ungdomar men vi har verksamheter för 3-åringar upp till väldigt vuxna. Ung Kraft vet att unga har den inneboende kraften att själva vara experter på att vara unga. Genom att ge rätt stöd vid rätt tillfälle ingjuter vi kraft i våra unga att våga lita på sig själva och bli starkare och mer självsäkra. Vi möter unga där dem är, sätter gränser och utmanar. Vi visar världen för våra unga för att de själva ska kunna ta över den.

NSU – Nyköping Strands utbildning

Vi besöker restaurangskolan i Nyköpings och äter lunch som ungdomarna lagat till oss. Nyköping strand restaurangskola är en av Sveriges främsta restaurangskolor där studenterna arbetar praktiskt och driver såväl restaurang som bageri. Med sitt nära samarbete med många av Sveriges främsta restauranger har de gott anseende, de har också varit med i många tävlingar med fina resultat.

Skol-if

Vi arbetar för att skapa en roligare och mer aktiv fritid, både på och utanför skolorna.  I dagsläget finns det skolidrottsföreningar på samtliga friskolor och två gymnasieskolor i Nyköping. Vår förening jobbar inte bara med idrott utan även med att öka tryggheten och erbjuda stöd och utbildningar för ungdomar. Våra tre huvudpunkter är:  -Ledarskap, självkänsla och föreningslära.


 Skolbal för årskurs 9 i Nyköping, arrangerad av Skol-if och M.S Ungdomsförening 

M.S Ungdomsförening

M.S Ungdomsförening i Nyköping är en dynamisk och inkluderande organisation som främjar gemenskap och integration bland unga människor. Genom kulturella och sociala aktiviteter skapar föreningen en trygg plats för ungdomar att uttrycka sig och dela sina erfarenheter. Den erbjuder en rad program, inklusive utbildning, idrottsevenemang och välgörenhetsinitiativ, som syftar till att främja personlig tillväxt och samhällsengagemang. Föreningenfokuserar på att stödja ungdomar genom mentorprogram och yrkesvägledning.

Resevärdar: Alexander Flygare, lång erfarenhet av Ung Företagsamhet och projektledare för Mötesplats Brandkärr, Division Näringsliv, Kultur, Fritid i Nyköpings kommun.  Nenne Thorin Ljung, verksamhetsledare för Ung Kraft.

Länkar:

Ung Kraft – Föreningen har i över 25 år engagerat unga i Nyköping

Ung Kraft på YouTube

NSU – Nyköping Strands utbildning – En av Sveriges främsta restaurangskolor

Skol-if – Arbetar för att skapa en roligare och mer aktiv fritid

M.S Ungdomsförening – En organisation som främjar gemenskap och integration bland unga människor

Med reservation för eventuella ändringar.

29 maj 2026
  • 08:00 - 17:00
  • Längd:

    09:00 tim