5 februari 2024

Erik Berg och Tinna Harling är på två inspirationsresor under Landsbygdsriksdagen.

Erik Berg och Tinna Harling från Egnahemsfabriken på Tjörn som tidigare tilldelas utmärkelsen Årets landsbygdsutvecklare kommer att åka med på två resor under Landsbygdsriksdagen i Sörmland 24-26 maj. 

Resorna är resa 9 – ATT TAG I BYGGANDET SJÄLVA, OM IDEBURET OCH SOCIALT BYGGANDE, GENOM BYGGEMENSKAP samt resa 10 – BOENDE OCH BOSTADSUTVECKLARE PÅ LANDSBYGDEN.

Erik Berg och Tinna Harling prisades för sitt arbete med fabriken där människor tillverkar både bostäder och framtidstro, läs mer nedan. 

Priset som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva syftar till att uppmärksamma extraordinära och inspirerande insatser för landsbygden.

Den fullständiga motiveringen lyder:

”Årets landsbygdsutvecklare är inte en utan två: Erik Berg och Tinna Harling och till och mer ännu fler, men där Erik och Tinna får representera hur man med gemensamma krafter kan skapa framtidstro och boendemöjligheter. Genom den ideella föreningen Egnahemsfabriken driver de byggprojekt ”tillsammans för och med varandra”. Av bara farten ruskar de om gamla strukturer, utvecklar ny kunskap och är en stor inspiration för många. Egnahemsfabriken tilldelas härmed priset som Årets Landsbygdsutvecklare 2023.”

– Utmärkelserna från riksorganisationen Hela Sverige ska leva är ett sätt att belysa hur målmedvetenhet och mod kan få bygder att blomstra och hela kommuner att bli synliga i en värld som ofta bara verkar bestå av centralorter, säger Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva.

Vinnaren utses av en urvalskommitté som förutom Terese Bengard består av Ulrik Strömberg, tidigare anställd på Hela Sverige ska leva, Jenny Pettersson, Unga på landsbygden samt Mette Adolfsson, vinnare av Årets landsbygdsutvecklare 2022.

Se filmen där Erik Berg och Tinna Harling berättar mer om Egnahemsfabriken på Tjörn.

Läs mer om Egnahemsfabriken på deras hemsida.

Fakta: Årets landsbygdsutvecklare
Årets landsbygdsutvecklare är en utmärkelse som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva. Det är ett sätt att uppmärksamma en enskild individ som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden. Organisationen utser också Årets kommun och Årets lokala utvecklingsgrupp.

Aktuellt
7 juni 2024
EU:s betydelse för Sveriges landsbygder
27 maj 2024
Tack till alla matleverantörer.
26 maj 2024
Landsbygdsriksdagen 2026 till Västerbotten!