15 april 2024

Nytt poddavsnitt – Sörmlands kultur & historia bidrar till lokal utveckling.

I det här avsnittet av Sörmlandspodden lyfter vi fram hur kultur och historia kan bidra till lokal utveckling. Vi möter två inspirerande entreprenörer, Göran Lagerstedt och Åsa Lockner, som båda har använt platsens historia som motor för sina verksamheter.

Göran har flyttat ut konsten i sin lada på familjegården Ullsta. Han berättar om gårdens historia och hur han tillsammans med sin fru Siri fick idén att skapa en unik mötesplats för konst och kultur.

När Åsa och hennes man ville lämna Stockholm hittade de Mellösaverken som de byggt om till Bostäder och möteslokaler. Deras passion för entreprenörskap och konstnärskap har skapat en levande mötesplats för både boende och besökare. 

Åsas och Jans historia skiljer sig men de gemensamma nämnarna ökar desto längre samtalet pågår. De båda är envisa och kämpar för att förverkliga sina idéer. 

Vilken roll spelar kultur och historia för en positiv framtid på landsbygden och hur kan vi skapa fler mötesplatser för kultur och gemenskap?

Gäster: Göran Lagerstedt och Åsa Lockner

Programledare: Jacqueline Hellsten

Lyssna på avsnittet här:

Apple Podcaster:
Spotify:
Youtube:

Avsnittet är kopplat till två av våra inspirationsresor som sker under fredagen 24 maj. 

14. SÖRMLANDS KULTUR & HISTORIA BIDRAR TILL LOKAL UTVECKLING LÄNGS VÄG 57.

10. BOENDE OCH BOSTADSUTVECKLARE PÅ LANDSBYGDEN.

Alla avsnitt från Sörmlandspodden hittar du här!

Aktuellt
25 maj 2024
Dialektmysterier på Landsbygdsriksdagen.
25 maj 2024
Svårt att förutse framtiden.
25 maj 2024
”Det är av yttersta vikt att landsbygderna får den uppmärksamhet och de resurser som krävs för att hela Sverige ska kunna blomstra.”