Program i korthet.

De senaste åren har intresset för landsbygdsfrågor ökat, och ännu mer nu under pandemin. Dessutom har vi ett spännande valår framför oss, där vi vill lyfta landsbygdernas frågor extra högt på agendan. Landsbygdsriksdagen 2022 kommer att fokusera på postpandemi och digitalisering, tillsammans med valåret och många andra aktuella frågor som direkt berör villkoren för att Hela Sverige ska leva.

Fredag 20 maj

Vi inleder med fredagens inspirationsresor, som visar goda exempel på lokal utveckling i Jönköpings län. Efter detta inviger vi Landsbygdsriksdagen på fredag kväll på Kulturhuset Spira vid vattnet i Jönköping. En invigning med folkparkstema och musik, som vi tror kommer att bli en speciell upplevelse för alla som är med!

Lördag, Söndag 21-22 maj

Lördag och söndag tillbringar vi på Elmia kongress & konserthus. Där blir det seminarier (2 st på lördag och 1 st på söndag), politikersamtal och mingel i mässan tillsammans med alla deltagare och samarbetspartners under helgen. På lördag eftermiddag har vi en landsbygdsdialog med partiledarna/partiföreträdare från alla riksdagspartier som modereras av journalisten Gunilla Kindstrand.

På kvällen har vi en sedvanlig bankettmiddag, där vi bland annat delar ut Stora Landpriset. Kvällen modereras av Jennifer Erlandsson och Robert Danielsson från Landsbygdsdröm.

Söndagen bjuder på en analys av Marcus Oscarsson som vi känner igen från TV4 och som kommer analysera landsbygdsdialogen med partiledarna och partiföreträdarna samt landsbygdspolitiken i Sverige. Det blir även samtal med generaldirektörerna från Tillväxtverket och Jordbruksverket.

Ta gärna del av våra inspirationsresor och seminarium som det finns mer information om och anmäl er redan nu. Du kan också läsa mer om ramprogrammet i denna webbnyhet.

Välkomna till Landsbygdsriksdagen i Jönköpings län!