10 december 2023

Osprey Farm Studio, en inspirerade plats.

En stimulerande besöksplats, som ger energi för såväl magen och som själen.

Landsbygdsriksdagen sker i Sörmland helgen 24-26 maj 2024. Under fredagen kommer 19 bussar fyllda med deltagare åka ut på olika inspirationsresor till ett 100-tal besöksmål, utifrån 10 olika teman.  Ett av dessa besöksmål är Osprey Farm Studio ligger utanför Strängnäs på Fogdö.

Verksamheten startades 2019 av Johnny Andersson arkitekt och odlare och Ina M Andersson keramiker, pedagog och formgivare. Här arbetar man för en levande landsbygd där arkitektur, konsthantverk och odling samverkar i ett cirkulärt tänkande.

– Odling har många likheter med arkitektur, allt börjar med en bra grund och att välja ett system. Sedan kan man ta ut svängar inom de ramarna. Vår odling är antitesen till en monokultur. Vi har 35 olika grönsaker och 65 olika bär och fruktsorter, berättar Johnny.

Det övergripande målet för Osprey Farm Studio är att skapa en mötesplats som utvecklar landsbygden och väver ihop stad och land. Här finns förutom fantastiska odlingar ett orangeri som fungerar som en samlingsplats för middagar, möten, föreläsningar, musik och utställningar.

På gården har Ina M Andersson sin keramikstudio där hon skapar eget bruksgods och keramik i olika leror och bränntekniker bland annat japansk rakuteknik, här håller Ina också keramikkurser. Osprey Farm & Studio har varje sommar uppskattade matevent med gästade kockar, sommartid har man också farmers market på lördagar. Det här är en plats som ingen besökare lämnar oberörd.

2021 fick Johnny Andersson utmärkelsen ”Årets eldsjäl” av Hela Sverige ska Leva, Sörmland.

Läs mer om Osprey Farm Studio:

Osprey Farm Studio – Hemsida

Artikel i tidningen LAND – No dig garden – så här odlar du utan ett spadtag

Artikel på Svensk Trä´s hemsida – Med en idé om minsta möjliga avtryck

Se programmet ”Hemma hos arkitekten” på SVT, med Johnny Andersson Osprey Farm Studio

Aktuellt
7 juni 2024
EU:s betydelse för Sveriges landsbygder
27 maj 2024
Tack till alla matleverantörer.
26 maj 2024
Landsbygdsriksdagen 2026 till Västerbotten!