15 april 2024

SATOR Trio till Landsbygdsriksdagen: ”Vi vet hur Sverige ser ut och det gillar vi.”

På Landsbygdsriksdagen 2024 står lärandet i fokus – men det hindrar inte att dagarna i Sörmland också bjuder på riktigt bra underhållning. Nu ansluter SATOR trio till festen.

Vi fick en pratstund med Kent Norberg, som varit med från starten för mer än 40 år sedan.

Kan du kort beskriva SATOR som band för dom som inte känner till er sedan tidigare?

– Vi har funnits sedan början av 1980-talet. Sator bildades 1981 i Borlänge och sedan 1983 har vi haft samma medlemmar i bandet. Vi är fortfarande vänner och har riktigt kul när vi spelar. Vi är ju ett rockband med rötter i punken och har blivit något av en institution i musiksverige. Riktiga rockrävar.

Vad betyder landsbygden för SATOR som band?

– Som personer äskar vi landsbygden! Jag har själv fem kilometer grusväg hem till min stuga. Och som band har vi har alltid varit stora på landsbygden. Vi har turnerat sedan mitten på 1980-talet och sett hela landet många gånger om. Vi vet hur Sverige ser ut och det gillar vi. Vi är lite av lantisexperter kan man säga.

Ni har gett ut tio album under fyra decennier – finns det någon låt som går hem lite extra på landsbygden?

– Det är alltid vår hit I wanna go home – den handlar om att vara på turné och längta hem. Att få komma hem efter en turné är en speciell känsla som jag tror att alla kan relatera till.

Vad kan publiken på Landsbygdsriksdagen förvänta sig när ni kliver på scenen?

– Under landsbygdsriksgen så spelar vi med vår trio – Sator Trio, det är något helt annat en det elektriska Sator. Det blir vackert, vemodigt och otroligt trevligt. Sedan är det upp till publiken om det ska bli ös, vi är alltid öppna för det. Trion skapades för att vi kände att vi fick ett annat forum för musiken. Det blir en hel del av våra hits men också en del covers av favoriter artister. Det ska bli riktigt kul, avslutar Kent Norberg.

*Sator Trio består av Kent Norberg, Heikki Kiviaho och Chips Kiesbye, alla boende i Sörmland.

Aktuellt
25 maj 2024
Dialektmysterier på Landsbygdsriksdagen.
25 maj 2024
Svårt att förutse framtiden.
25 maj 2024
”Det är av yttersta vikt att landsbygderna får den uppmärksamhet och de resurser som krävs för att hela Sverige ska kunna blomstra.”