Landsbygdsriksdagen blev en stor succé, maten var en del av den succén. Under fyra dagar serverades över 7000 måltider på sörmländska råvaror. Jonas Hammar och Maria Printz har haft den övergripande samordningen för maten. Ett fantastisk jobb som ännu en gång verkligen visar viket fantastiskt matlän Sörmland är.
Stort tack till ALLA inblandade…
Bild från banketten där 700 personer fick avnjuta en trerätters måltid på sörmländska råvaror.
Nyköpingshus Restaurang-invigning, mingeltallrik
Nils Oscar Bryggeri – öl
Bryggeri Stör – öl
Möllys bryggeri – öl
Blacksta Vingård – vin
Pomologik – cider, iscider, must
Spirit By Me – dryckesdesign
Högtorps Gård – dryckesdesign
Lasätters Gård – mousserande fläderdryck
Smakgården – äppelmust, gin
Solmyra Smakfullt – äppelmust
Solkant kafferosteri – kaffe
–
Gårdshuset Selaön – korvmakare, senap, ciderättika
Frankly Foods – korvmakare
Mälarchark – korvmakare
Vår Lokal – vegetariskt kök-Steksmet
–
Järna Bageri – fika samt kuvertbröd
Kulturmat – fika
Hellmanska Gården – fika samt sörmländsk P-mat
Saltå Kvarn – bröd
–
Lisen Sundgren – nässlor-Bordsdekor
Högtorps Gård – nässlor,Granskottsolja, Tjärsirap, Ramslökskapris, Mocktail
Grå Björkviksägg
Julita Rapsolja
Ösvreta – smör,yoghurt, mjölk, gråärtor, grädde
Köttbutiken Millert & Dahlén – lufttorkad grisnacke
Gustav Öhman/Johanna Reeder – ramslök, ramslökssalt, ramslöksolja
–
Anders Loberg – gös, mälarlöjrom
Mats Bernerstål – gös
Solmyra Smakfullt/Bosse Flodin – rabarber
Oasen på Åsen – sparris-örter-körvel
BirgittasTrädgård – skottsallad, nässlor
Fridens Trädgård – grönsaker
Peterslund – skottsallad, piplök
Nibble trädgård – grönsaker
Warbro Kvarn/Hidden in Grains – bulgur av korn
Vrena Grönt – färskpotatis
Sörbro Gård – getost
Kämpenberg Creative Kitchen – Sörmländsk tempeh
By Ranch – camelinafrön
Hanne Uddling – bipollen
Stavtorp – honungsburkar
–
Ulrikas Smakeri – specialbakverk
Gnesta Hantverksbageri-småkakor
–
Nyköpingsstrand Restaurangskola – lunchkasse-kökselever-serveringselever
Ändebols gård – tomater
Vrena Vilt
Västergårdspressen
Bondens Nära Nyköping-grönsaker
–
Patrik Arneke – kock
Tobias Andersson – kock
Maria Björklund – kock
Lisen Hellmans – kock
Mikael Eriksson – kock
Henrik Flink – kock
Peter Andersson – kock
Emil Grönlund – kock
Ivar Schölin – kock
Lillemor Eriksson – kock
–
Sebastian Taknelid-Krogkonsult, samordning servering
Jonas Hammar – övergripande samordning
Maria Printz – övergripande samordning
Agneta Gustavsson – alltiallo
Läs mer om producenterna på: https://matkluster.se/