Magiskt program på Landsbygdsriksdagen.

Nu börjar allt mer av programmet för Landsbygdsriksdagen 2022 bli klart. En magisk öppning av Johan Ståhl utlovas följt av intressanta samtal om framtidens landsbygder.
– Det kommer att bli en bra blandning av nationell politik, viktiga myndigheter som berättar om deras jobb men också framtidsspaningar om vad som komma skall, säger Terese Bengard, verksamhetschef för Hela Sverige ska leva.

Landsbygdsriksdagen som är Sveriges och till och med Europas största landsbygdsmöte ska i år genomföras den 20-22 maj i Jönköping. Det är ett tillfälle att bli inspirerad och även att få inspirera andra. Här blandas intressanta seminarier med tillfällen för nätverkande och möjligheter att vara med och påverka hur landsbygdernas utveckling framskrider.

Fredagen vigs åt inspirationsresor runt om i länet och en härlig invigningsfest på kvällen. På lördag eftermiddag har vi en landsbygdsdialog med partiledarna/partiföreträdare från alla riksdagspartier. Journalisten Gunilla Kindstrand modererar samtalet.

– Det är alltid lika spännande att lyssna på en politikerdialog som bara fokuserar på våra frågor, säger Terese Bengard.

Söndagen bjuder på en analys av Marcus Oscarsson som vi känner igen från TV4 och som kommer analysera landsbygdsdialogen med partiledarna och partiföreträdarna samt landsbygdspolitiken i Sverige. Det blir även samtal med generaldirektörerna från Tillväxtverket och Jordbruksverket.

– Det ska bli roligt och intressant att lyssna på Marcus Oscarssons analys. Det är ju extra kul att han är från länet och kan delta på Landsbygdsriksdagen i år, säger Terese Bengard.

Du anmäler dig till Landsbygdsriksdagen via https://landsbygdsriksdagen.se/ senast den 19 april.

Print Friendly, PDF & Email